Over Ons

Over De Kokerij

In De Kokerij roeren de chefs Abel van der Burgh, Pepijn Hansen en Max de Reus in de pannen en zorgt gastvrouw Lenneke van Beelen dat het de gasten aan niets ontbreekt.
Hieronder stellen we onszelf voor:

Chef Abel

Abel heeft 40 jaar ervaring in de brood- en banketbakkerij. Net uit de wieg stond hij al bij zijn vader in de bakkerij. Daarna heeft hij ook ervaring opgedaan in de horeca, in de keuken, in de catering en in de bediening. Daarom zijn er nog maar weinig culinaire dingen die hem vreemd zijn. De keuken is zijn domein en hoewel hij alles met passie bereidt, heeft hij nog steeds een grote voorliefde voor het brood. De huisgemaakte focaccia is dan ook niet voor niets zeer geliefd onder de gasten.

“Veel mensen kennen de geur van versgebakken brood niet meer. Voor mij is er niets mooiers dan een ambachtelijk gebakken brood. Op het laatste moment afbakken voor je naar een partij vertrekt, zodat het nog warm is als je binnen stapt.” 

Gastvrouw Lenneke

Lenneke heeft een aangeboren talent voor de taken van een gastvrouw. Haar ouders hadden een hotel-restaurant en het verzorgen van gasten zit dan ook in de genen. Met oog voor detail weet Lenneke op ieder gezicht een glimlach te creëren. Zij komt uit een echte slagersfamilie en heeft ervaring met catering en het houden van workshops voor volwassenen en kinderen.

“Eten en drinken zijn de rode draad in ons leven. Ik vind het heerlijk om mensen daar blij mee te maken. Maar het gaat mij niet alleen om het tijdig bijvullen van een glas wijn. De gasten moeten genieten. Dan is mijn avond ook geslaagd.”

Chef Pepijn

Pepijn is al jaren onderdeel van het team van de Kokerij. Je zou kunnen zeggen dat hij hier bijna is opgegroeid. Met zijn gevoel voor humor en charisma weet hij elke workshop tot een echt feestje om te toveren – zelfs voor de mensen die eigenlijk niet van koken houden.

“Hier komt nog een leuk verhaal over Pepijn.” 

Chef Max

Max weet met zijn oog voor detail iedereen te verrassen met zijn mooie gerechten. 

“De Green Egg is iets dat ik geweldig vindt. Het neerzetten van stoere gerechten en mensen leren hoe ze dit zelf ook thuis kunnen toepassen vind ik ontzettend leuk. Elke dag hier is anders en bij elke groep leer je zelf ook weer nieuwe dingen.”